Nu mai puţin de 90% din conţinutul rosiei este apa biologică, uşor asimilabila de către organismul uman, apa care alcătuieşte suportul ideal pentru administrarea unei colecţii de vitamine, minerale, enzime si alte substanţe active ale tomatelor.
Dintre vitaminele conţinute de roşii, cele mai importante sunt vitamina A (importantă pentru ochi si pentru procesele endocrine), complexul B (B1, B2, B5, B6 - protectoare ale sistemului nervos, ale sistemului osos, ale metabolismului), vitamina C (necesară sistemului cardiovascular, sistemului nervos si endocrin), vitamina E (vitamina tineretii si a fertilitatii) si vitamina K (importantă pentru sinteza anumitor elemente figurate ale sangelui), dar si calciu, magneziu, fosfor, magneziu, fier si licopen. O roşie contine în proporţie de 94% apa si are doar 22-26 de calorii.
Rosia este o leguma recomandata persoanelor care suferă de diabet, care au infectii respiratorii sau renale, constipatie, hiperaciditate gastrica si care vor sa îşi protejeze ficatul.
Consumarea unei roşii pe zi este doza recomandata unui adult
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu