Bine ați venit în Cămara de la țară ! Vizionați blogul și redescoperiți viața la țară !

luni, 12 mai 2014

Sfecla rosie

 Sfecla roşie are în compoziţia sa multe substanţe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, zinc şi antioxidanţi.

  Sfecla roşie este una dintre legumele recunoscute pentru proprietăţile sale în tratarea bolilor de ficat şi de sânge, lupta împotriva cancerului, pentru conţinutul ridicat de vitamine, minerale si fibre care stimulează sistemul imunitar, echilibrează organismul si reduce procesul de îmbătrânire.
 Principalele beneficii ale sfeclei roşii:
1. Este un puternic detoxifiant al organismului: stimulează tranzitul intestinal şi curăţă ficatul de toxine.
2. Ajuta la scăderea nivelul zahărului în sânge.
3. Are un conţinut ridicat de fier şi previne bolile de sânge.
4. Blochează cancerul prin alterarea ratei de respiraţie a celulelor canceroase, fiind eficientă mai ales în cazul cancerului de colon.
5.Sfecla roşie este un remediu eficient pentru bolile de ficat. 6. Este o sursa importanta de potasiu si acid folic, vitamina B9, cu ajutorul cărora scade tensiunea arteriala. Acidul folic conţinut de sfecla roşie este foarte bun pentru femeile gravide pentru ca scade riscul apariţiei malformaţiilor congenitale.
7. Previne şi tratează bolile de inima

 8. Elimina surplusul de apă din organism
 9. Creşte rezistenţa la efort



 Citeste mai mult: adev.ro/mvrtsu
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu