Beneficii cardiovasculare
Exista dovezi care sustin ca substantele care se gasesc in ceapa au actiune anti-coagulanta si previn cheagurile de sange nedorite. De asemenea, scad nivelul colesterolului si trigliceridelor din sange si imbunatatesc functia de membrana din celulele rosii de sange. Cu alte cuvinte, consumul de ceapa previne atacul de cord.
Ea mai poate fi utilizată cu succes si împotriva gripei, dizenteriei, răcelii şi altor tipuri de infecţii, datorită conţinutul său bogat în sulfat. Trebuie doar ca în perioada de boală să consumi cel puţin 30 de gr din această legumă atât de benefică pentru organism.
Ceapa roşie conţine vitaminele A, B şi C, săruri minerale, substanţe cu caracter antibiotic şi diuretice. Proprietăţile sale se păstrează intacte dacă se consumă în stare crudă. În cazul în care îţi face rău la stomac, atunci o poţi mânca după ce ai călit-o maxim 5 minute în puţin ulei de măsline.
Informaţii nutriţionale/100 g de ceapă roşie:
Fibre - 1,3 g
Calorii - 23
Proteine - 0,9 g...
Potasiu - 40 mg
Calciu - 31 mg.
Fosfor - 32 mg.
Vitamina C - 25 mg.
Potasiu - 40 mg
Calciu - 31 mg.
Fosfor - 32 mg.
Vitamina C - 25 mg.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu